۱۳۸۷ تیر ۱۲, چهارشنبه

خورش باقلا قاتوق


الان فصل باقلای تازه است و همه ی خانم های خونه دار شمالی در حال پاک کردن و فریز کردن این باقلا هستن. این خورش بسیار لذیذ هست و البته آسان. فقط چند نکته دارد. مواد سازنده اش: باقلا، شوید، سیر، زرچوبه، نمک و فلفل و تخم مرغ هست. این باقلا خیلی لطیفه و اگه مواظب زمان پخت و میزان آب داخل قابلمه نباشید خیلی راحت می تونه تبدیل به یک آش بد قیافه بشه. بعد از تفت دادن سیر با زردچوبه، وقتی باقلا را می ریزید باید یک تفت با سیر بخوره و بعد شوید و آب اضافه کنید. آب را کم اضافه کنید. اگر کم بود دوباره دیرتر می ریزید ولی اگه آخرش آب زیادی داشته باشه خیلی بد می شه. به محض اینکه باقلا پخت نمک و فلفل می ریزیم و خاموش می کنیم. بهتره درست قبل از سرو کردن غذا تخم مرغ رو بزنیم. معمولا" تخم مرغ رو تو همین خورش می زنن ولی بعضی ها هم در یک تابه ی جدا می زنن و روی خورش می زارن.
این خورش رو به تنهایی هم با پلو می خورن ولی معمولش اینه که با ماهی سفید، یا یک تکه ماهی شور یا دودی سرو بشه. حالا اگه بقیه مخلفات مثل زیتون پروده و سیر تازه هم باشه که چه بهتر!
در ضمن این خورش که در عکس می بینید دست پخت مادرمه!

هیچ نظری موجود نیست: