۱۳۸۷ تیر ۱۷, دوشنبه

عدس پلو



عدس پلو یکی از غذاهای پر طرفدار ایرانیه. معمولا" همه دوستش دارن. مواد اصلیش عدس و برنج هست ولی هر کی یه جور درست می کنه. معمولا" با گوشت چرخ کرده ی سرخ شده و یا مرغ پخته و البته به همراه کشمش و خرما خورده می شه. حالا هر کس هر جور می خواد می تونه این مخلفات را حذف یا اضافه کنه. بعضی ها عدس رو جدا می پزن و موقع دم کردن برنج با برنج قاطی می کنن. ولی اگه عدسش زود پز باشه می شه با برنج ریختش تو آب و آبکش کرد. یا می تونیم گوشت چرخ کرده و پیاز داغ فراوون و کشمش تفت داده رو لا به لای برنج بریزیم دم کنیم و یا موقع کشیدن غذا لابه لای برنج بریزیم. خرما رو معمولا" جدا تفت می دن و دور دیس می چینن. اینی که تو عکس می بینید عدسش رو جدا پختم چون نمی دونستم زودپز هست یا نه و بعد با پیاز داغ لای برنج دادم و گذاشتم دم بیاد و بقیه مخلفات رو موقع کشیدن غذا اضافه کردم. من چون ترکیب طعم شور و شیرین رو دوست دارم به گوشت خوب نمک می زنم که با شیرینی کشمش و خرما خوشایند بشه.
عدس سرشار از آهن هست و برای بچه ها و خانم هایی که کمبود آهن دارن خیلی مفیده. با توجه به این مسئله مفید ترین روش برای درست کردن این برنج اینه که عدس و برنج رو با هم کته کنیم تا مواد غذاییش حفظ بشه، مخصوصا" برای بچه ها ایده آله. وقتی پسرم کوچیک تر بود این کارو می کردم و گاهی اوقات از آب مرغ برای کته کردن استفاده می کردم. فقط یادتون باشه حتما" عدس رو از شب قبل خیس کنید و موقع پخت آبش رو خالی کنید.

۲ نظر:

ناشناس گفت...

سلام
ما هم ممنونیم از نظر لطف شما
همیشه موفق باشید

ناشناس گفت...

سلام دوست عزیزم
عجب عدس پلوئی شده خیلی زیبا تزئینش کردی ببخشید ولی من که دهنم آب افتاد
دستت درد نکنه
همیشه موفق و پیروز باشی